Om J/24

J24 Worlds 2010 Malmö

J24 Worlds 2010 Malmö
 

I en ivrig båttyp som J/24 upplever du enorm seglingskänsla!!! På regattorna är man oftast fem personer ombord. Konkurrensen är tuff, men vänskapen mellan de internationella besättningarna är stark och stärks för varje regatta. Ett antal svenska besättningar lockas varje år att kappsegla utomlands bl.a. i Tyskland, Holland, Italien och USA. Vi välkomnas hjärtligt varje gång och visas stor respekt både på kappseglingsbanan och iland.

J/24 erbjuder en verkligt bra övergång för våra juniorer från jollesegling till kölbåt. Eftersom J/24 har en förhållandevis liten segelyta, inte har några backstag och är väldigt lättmanövrerad är det en bra båttyp för våra ambitiösa nybörjare i kölbåtsklassen.

J/24 är fördelaktig på många sätt. Internationellt köper många båtägare splitternya båtar, men man kan få tag på en begagnad båt utan att gräva allt för djupt hål i plånboken. Klassreglerna reglerar användningen av high tech-material, så en J/24 kan göras redo för kappsegling för en jämförelsevis låg kostnad. Erfarenheten visar att även de äldre båtarna, utan problem, kan ligga i topp på regattorna. Detta eftersom det, i och med de stränga reglerna i klassen, beror mer på besättningen än på materialet hur snabbt båten seglar. J/24 är stabil båt att segla och i vår båtklass förekommer inte lika ofta de ständigt brutna mastarna, knäckta roderna eller spräckta spinnakerbommarna.

J/24 går att transportera på trailer. Med en båtvikt på ca. 1.230 kg plus tilläggsutrustningen och trailer erhåller man en totalvikt på totalt ca. 1,6 ton, som man kan transportera med de flesta fordon förutsatt att man har B96-körkort.

Kontakta oss gärna för vidare information om J/24 eller om du är nyfiken på en häftig båtklass.
SVENSKA J/24 FÖRBUNDET