Inbjudan till J/24 Träningsläger

  • 15 apr 2015

Svenska J/24 Förbundet följer upp succén från ifjol! Vi bjuder in till J/24 träningsläger den 14/5 och 17/5 i Limhamn, Malmö, i samband med MSS Cup den 16/5. Ta chansen att utvecklas tillsammans med andra J/24-fantaster och få tre härliga seglingsdagar tillsammans!

Hej alla glada J/24-seglare!

Boka in Kristi Himmelfärdshelgen i era kalendrar! Säg till era besättningar och seglarvänner så har vi kul tillsammans - Anmäl er senast den 4/5!

Tag er båt och besättning och kom till Malmö. Eller hör av dig till någon av våra båtägare som har både en och två J/24:or - Per-Håkan Persson, Magnus Jönsson - de ställer upp med båt om ni kommer till vårt träningsläger. MSS två J/24 klubbåtar kommer vi också använda. Marianne Schoke kommer drilla oss i teori och praktik.

MSS testar Tracking-system inför Saltholm Runt på vårt J/24 träningsläger, så vi kommer kunna följa spåren på sjön! Mycket lärorikt och intressant! Kolla länken till tracking-systemet: http://raceqs.com/home/#GetStarted

Tidsplan
Torsdag 14/5: Båtarna sjösatta och förberedda för dagen. Samling kl 09.00 i Lektionslokalen, MSS Klubbhus, Limhamns småbåtshamn. Teoretisk genomgång. Genomgång "torrsim" av olika besättningsroller ombord. Praktiska övningar ute på sjön med Marianne Schoke som instruktör. Genomgång av startförfarande på olika positioner. På linjen i lä och lovart om motståndaren. Segling runt kort bana enligt banprincipen med pliktmärke och två länsmärken. After Sail med genomgång av dagens övningar och så kollar vi in spåren på trackingen!

Söndag 17/5: Båtarna sjösatta och förberedda för dagen. Samling kl 09.00 i Lektionslokalen, MSS Klubbhus, Limhamns småbåtshamn. Teoretisk genomgång. Vi fortsätter praktiken på sjön. Efteråt kollar vi trackingen och era frågor och frågeställningar besvaras. Vi avslutar träningslägret kl 17.00.

Säg till era besättningar och seglarvänner så har vi kul tillsammans!

Anmäl er senast den 4/5!

Anmälan görs genom att avgift för J/24 Träningsläger: 100 kr/person och ditt medlemskap i Svenska J/24 Förbundet (se info Medlemsavgifter 2015) betalas in på
BANKGIRONUMMER: 618-9963
BETALNINGSMOTTAGARE: Svenska J/24 Förbundet

Har du frågor angående vårt J/24 träningsläger är du välkommen att maila till Marianne Schoke, e-post


MSS-Cup den 16/5

MSS Cup seglas samma helg som vårt J/24 Träningsläger den 16/5, vilket ger oss direkt möjlighet att få in tävlingsmomenten i direkt samband med träningen. Och så ger det rankingpoäng! Anmäl er till MSS Cup hos Malmö Segelsällskap. Länk: MSS Cup 16/5 - Inbjudan och Anmälan

Låt oss samla vår svenska flotta och visa vår gemensamma styrka i klassen. Vi ses på böljan den blå på vårt träningsläger!

J/24 i våra hjärtan!