Recap 2018 & News 2019

  • 24 mar 2019

Återblick 2018 och Välkomna till J/24 Seglingsåret 2019!

Stort hjärtligt tack för ett fantastiskt och otroligt intensivt år 2018 med många höjdpunkter som J/24 VM seglingarna på fantastiska Gardasjön, J/24 EM i svårseglade Flensburg, J/24 Swedish Open i mysiga Vejbystrand - alltid med stentuff konkurrens vilket gör det så kul att kappsegla J/24!!

Vi är stolta över våra framgångar där våra svenska seglare vinner J/24 North American Championship 2018, vinner Kieler Woche, och blir 5:a och 20:e i den 89 båtar tuffa startfältet på J/24 VM på Gardasjön.

Nu våras det och solens strålar börjar värma våra kinder. På med solglasögonen och ut och kolla till era J/24:or, börja planera för seglingssäsongen 2019!

Vi önskar alla ett riktigt HÄRLIGT J/24 SEGLINGSÅR med mycket häftig J/24 kappsegling! Vi har mycket att se fram emot.Må väl och var rädda om varandra så ses vi på havet kappseglandes igen!

J/24 i våra hjärtan! ❤️
/Monica


Sommaren höjdpunkt i mitten på Augusti!
J/24 Klassmästerskap SWEDISH OPEN 2019

Halloj J/24 Seglare,
vi har mycket goda nyheter till er! Spara datum och plats för vårt J/24 Klassmästerskap 2019 - Swedish Open:
16-18 Augusti hos Falsterbokanalens Båtklubb.

Vi kör en favorit-i-repris och återvänder till vår favorithamn från 2016 då vi hade en fantastiskt kul regatta här. Samma helg seglas även detta år långdistans-racet ”Näset Runt” 17/8, och på kvällen blir det gemensam Regattamiddag.

Hjärtligt Välkomna & God kappsegling!
Mer info inom kort.

Vänliga seglarhälsningar
Svenska J/24 Förbundet


Vi har gjort det förut och vi gör om det igen! I år med ett lika generöst erbjudande som tidigare där vi håller kvar bredden t.o.m. 25 år! 

SVENSKA J/24 FÖRBUNDET erbjuder

LÄGRE ANMÄLNINGSAVGIFT TILL UNGDOMS- & STUDENTBESÄTTNINGAR UNDER 25 ÅR: 500 KR PER BÅT

Svenska J/24 Förbundet vill göra J/24 segling tillgänglig och erbjuder våra ungdomar & studentbesättningar under 25 år lägre anmälningsavgift: 500 kr per båt på vårt J/24 Klassmästerskap 2019 'Swedish Open' 16-18/8 i Falsterbokanalen.
Sätt samman ditt "Dream Team" alla under 25 år och delta. Alla i besättningen skall vara medlemmar i Svenska J/24 Förbundet.

Hör av dig till oss så berättar vi mer!
Svenska J/24 Förbundet

Per-Håkan Persson, Andreas Olovsson, Monica Persson, Martin Petersson, Mirka Jamiolkowska

 


Återblick och fina minnen från fantastiska 2018

Ett fantastiskt J/24 Seglingsår 2018 kräver en rejäl återblick, se och minns va mycket roligt vi var med om under förra året 2018...

  • J/24 North American Championship 2018
  • J/24 Träningsläger, Malmö
  • Kieler Woche 2018
  • J/24 Swedish Open 2018, Vejbystrand
  • J/24 EM 2018, Flensburg
  • J/24 VM 2018, Gardasjön
  • o.s.v ... o.s.v. ...

 

Vinnare av J/24 North American Championship 2018!

Härliga glada nyheter från J/24 Världen nådde oss om finfina framgångar för våra J/24 kappseglareMarianne Schoke och Max Hölzer. Samma helg som vi hade J/24 Träningsläger i maj 2018 vann Marianne och Max 2018 J/24 North American Championships tillsammans med Mike Ingham & Team Nautalytics! Härligt seglat! Fantastiska nyheter!! STORT GRATTIS!!!

Läs mer i International J/24 Pulse newsletter


J/24 TRÄNINGSLÄGRET 2018

STORT TACK för vårt senaste J/24 Träningsläger i Malmö! Vilken härlig J/24-träningsläger-helg vi hade tillsammans - Bra seglat alla och kul att träffas, alla goa glada! Tack igen till vår tränare Per-Håkan Persson för all J/24-kunskap du delade med dig av till oss under helgen! Tack också till Kicki Ohlsson för introduktionen i Mental träning! Och tack till alla härliga deltagare!!

Kanske det är:
- nån som drömt om J/24 segling under vintern och som vill segla mer?!!
- nån som blivit mer nyfiken på Mental träning?
- nån som fått en Aha-upplevelse?
- nån som funderar på något och vill fråga om något?
Välkomna med era frågor och inputs! Vi försöker svara på era frågor. Det går även bra att göra på det gamla välbeprövade sättet, att ringa och prata. 

Här nedan finns länkarna till J/24 instruktionsfilmer på Youtube (6 st). Jag upplever själv att det är utvecklande att se & lära av hur andra rör sig ombord och alltid lärorikt att kolla in hur andra hanterar J/24 boat-handlingen. Ge dig själv tid för att iaktta, och tid till eftertanke, plocka sen godbitarna, fundera igen, diskutera, öva, fråga gärna, och öva och repetera igen, och gör det till ’ert’ och ’er’ procedur ombord.

Ett framgångsrikt tips: Börja alltid med att göra de ’ENKLA’ övningarna och gör dem ’ENKLA’. För att göra det enkelt behöver vi planera en stund innan vad som kommer hända, och i god tid innan styra båten hur den kommer inseglandes inför övningsmomentet så att båten och vi ombord kommer in i själva övningsmomentet enkelt - övningen blir då enkel, båthanteringen enkel, rörelserna enkla och vi ger oss själva och hela besättningen ombord möjlighet att från början känna att ’ja, det är enkelt!’ och ’ja, vi gör rätt!’. Det ger pepp och boost för självförtroendet. Vi börjar med de ’enkla’ rundningarna och gör dem ’enkla’. När vi sen övat några varv på det enkla och grunderna sitter, så kan vi öka intensiteten successivt och öva in rörelserna och båthanteringen så det blir ’enkelt’ även i hastigare/snävare situationer. Efter det är det dax för de något mer avancerade/klurigare rundningarna som man också kommer behöva göra och hantera. Men börja med att göra det enkla enkelt! ”Övning & repetition ger färdighet”. Lycka till och framgång i J/24 övningarna!

Själv har jag seglat J/24 i ca 20 år, men jag lär mig alltid något nytt varje dag/gång och vill även jag öva på grunderna, i alla sammanhang, i segling, i jobb och till vardags. ”Alltid lär man sig något nytt”, tror jag gäller oss alla, med öppna sinnen och sinnets frekvens inställt på ’mottaglig’. Jag hoppas att ni liksom jag är ödmjuka och ’hungriga!’ inför att lära mer och lära nytt. Låt oss förhålla våra sinnen öppna och mottagliga, så lär vi av varandra varje gång vi ses. Hoppas alla är med på tanken?!

Vi hjälper varandra utvecklas och segla J/24 enkelt!

Nu ser vi fram emot årets skön vårhelger och J/24 träningsläger 2019! Återkommer med info och datum.
Med vänliga seglarhälsningar
Monica Persson
Mobil: 070-4496745

Se & lär från filmerna:
0. Introduction: https://youtu.be/wen7qN4WWjs

1. Slag/Tacking: https://youtu.be/mDa7WXRWuR8

2. Spinnaker sättning/Spinnaker sets: https://youtu.be/Nl6d8EIwW4Y

3. Gippar/Gybing: https://youtu.be/HoliT45bH1w

4. Spinnaker nedtagning/ Spinnaker douces: https://youtu.be/txtieOm_KFA

5. Start teknik/ Starting techniques: https://youtu.be/OGFQJ5xeq40

LYCKA TILL MED J/24 SEGLINGEN!