2022 Svenska Mästarna i J/24 Team Front Runner!

  • 23 dec 2022

SVENSKA MÄSTARNA i J/24 2022 – Per-Håkan Persson och Team Front Runner!

Den 12-14 augusti bjöds vi på sommarens höjdpunkt, högsommarväder med härlig J/24 kappsegling på SM och idel glada miner. Vi kappseglade i bukten norr om Falsterbokanalen. Falsterbokanalens Båtklubb FBK arrangerade vårt SM med både AfterSail BBQ och Regattamiddag. Återigen blev det väldigt trevligt och härlig stämning när vi samlas. Vi vill tacka vår värd Falsterbokanalens BK som gjorde SM-regattan möjlig för oss med gästfrihet och vänliga organisation. Dessutom bjöds vi på fina kappseglingsförhållanden. Vi vill rikta vår tacksamhet till FBKs alla funktionärer samt alla tävlande på vårt J/24 SM 2022 för att ni kom till Falsterbokanalen och bjöd oss på bra tävling och hade kul social samvaro iland. TACK SKA NI HA!

TACK för en fantastisk helg med alla våra härliga J/24 seglare! Vi hade en riktigt rolig helg på vårt SM, och det är DU seglare som gör det så roligt!!! Vi är så stolta över er alla! Tack för att du deltar. Skönt att kunna träffas igen. Bra seglat allihopa, och tack för era leende ansikten, hjälpsamhet mellan teamen, härliga J/24 danser och kul! Vi är mycket tacksamma för J/24 teamen som samlats vid Falsterbokanalen. Ni håller alltid hög spännande kappseglingsnivå på tävlingsbanan och vi har fantastiskt kul tillsammans i land! Vi var 10 team från tre länder, Sverige, Tyskland och England! Glädjande att se blandningen av deltagare med ungdomsteam och mixade team som utmanar de mer erfarna J/24 seglarna! Tre dagars kappsegling på vårt J/24 SM 2022 och alla 8 race genomfördes och vi gläds varje år åt alla internationella team som kommer och deltar. Gratulationer till vinnaren av regattan GER 5316, HUNGRIGER WOLF Fritz Meyer, Henrik Preuss, Moritz Böök, Jannik Dühren, Jonas Lyssewski. Strålande fin segling!

Gratulationer till våra J/24 SVENSKA MÄSTARE 2022 – GULD! SWE 4896, Team FRONT RUNNER med Per-Håkan Persson vid rodret, Malmö Segelsällskap, och team Hans Thulin, Anders Thulin, Monica Persson, Per Andersson. Andra året i rad de vann Vandringspriset för J/24 Svenska Mästare!
Silver! SWE 5437 For Fun Pink, ÄSSS, Andreas Olovsson, Martin Petersson, Anders Salenbo, Magnus Jönsson
Brons! SWE 1296 Airborne, BoSS, Hannes O. Tedin, Simon Karlsson, Jacob Klitte, Astrid Jansson, Martin Rey

Svenska J/24 Förbundets vandringspris till Bästa Ungdomsteam under 25 år, Silvergloben 'the J/24 World', tilldelades Malmö Segelsällskaps team SWE2 MSS med Ella Lapadatovic i spetsen och team Melker Almquist, Kalle Stjärnström, Nils Simonsson, Viggo Löfgren. Kul att ni i teamet ville ha delad vårdnad om vandringspriset i teamet, en vecka i taget, men enades om att vandringspriset skulle stå i MSS klubbhus. Ta hand om vandringspriset under året och välkomna tillbaka igen nästa år på J/24 SM 2023! Glädjer oss så att se alla våra unga seglare har så roligt i J/24 gemenskapen.

Slutresultat – J/24 SM 2022: https://falsterbokanalen.se/j24-swedish-championship-2022/
Tack till FBK's fotograf Jens Listrup och Richard Roth för alla actionbilder från SM, kolla in dem på länken: https://falsterbokanalen.se/media-j24-swedish-championship-2022